14 Şubat 2015 Cumartesi

KALP KURABİYE


Özel günler kutlanmalı bence.... Birlikte olmak, keyifli vakit geçirmek insana iyi gelen duygular.
İnsan sevdikleriyle olduğunda yüreğindeki sevgi de büyüyor.
Mutlu olmak herkes için başka şeyler ifade ediyordur.
Benim için mutfağımdan gelen güzel kokular, soframda sevdiklerim, güzel sohbetler, arkadaşlar,
dostlar, çocuk sesleri, kalabalık keyifli aile toplantıları, güzel bir çiçek, güzel bir manzara,
minik bir kedi, içten bir gülümseme, içine alırcasına sarılmak..... bu liste uzayıp gider işte öyle....

Sevdiklerimiz ve sevenlerimiz yanımızdaysa bizden mutlusu olmasın....
Yanımda ilk sevincim yok ama olsun onun mutlu olduğunu bilmek bile,
biraz olsun yüreğimi serinletiyor.
Yanımızda olmayan büyüklerimiz de var tabii ama onlar yüreğimizde her daim, hatıralarımızda....

Bu yazıyı yazarken gözyaşlarım akmış olabilir, özlem ve sevgi hep benimle olacaklar...

Hep sevgiyle olalım.... bu duygu her şeyin üstesinden geliyor.....




Şimdi gelelim kalp kurabiyemize:))
Bu kurabiye benim en favori kurabiyem diyebilirim.
Her yapışımda işte bu dediğim nadir kurabiyelerdendir.
Tarifini çok eskilerden bir yemek dergisinden almıştım. Sık sık yaparım.
Uzun süre tazeliğini korur ve ağızda çok güzel bir lezzet bırakır benden söylemesi:))

Malzemeler
4 su bardağı un (elenmiş)
150 gr margarin yada tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 çay bardağı yoğurt (koyu kıvamlı)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısı (akını ayıralım, üzeri için kullanacağız)
1 çay kaşığı kabartma tozu
susam ve çörek otu





Yapılışı
Malzemelerimiz oda sıcaklığında olursa çok daha iyi olur.
Bütün malzemeleri bir kapta birleştirelim ve iyice yoğuralım.
Hamurumuz yumuşak ve elastik bir hamur olacak.
Hamurdan bir parça koparıp merdane ile biraz açıp kalıp ile şekillendirebiliriz.
Ya da yine bir parça hamuru uzun ince şeritler yapıp minik minik kesebiliriz.
Yumurta akına ve susama/çörek otuna batırıp, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
Yumurta akını fırça yardımı ile sürüp, susam ve çörek otunu elimizle de paylaştırabilirsiniz.
180 derece alt/üst pişirme konumunda 15-20 dakika hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
Fırında çok fazla tutmayalım.

Sonra yanına güzel bir demli bir çay ve sevdiklerimiz.....
Afiyet olsun:)))




6 yorum:

  1. Kalbimizde taşıdığımız her şey daima yaşıyor.
    Duygularınız sizi hiç yanlız bırakmasın diyorum.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Elinize saglık...Birer lokmalık pek lezzetli görünüyor...

    YanıtlaSil
  3. çok güzeller ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık. Hayatının hızında yaşarken bazen insan sevdiklerine vakit ayırmayı aksatabiliyor. Bu nedenle bence de özel günler hatırlanmalı, paylaşılmalı. http://birguzellikhikayesi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık.. güzel bir yazı olmuş..

    YanıtlaSil
  6. kıyır kıyır nefis olmuş belli.. elinize sağlık..

    YanıtlaSil