1 Ağustos 2014 Cuma

ÇİĞ KABAK SALATASI


Sizlerle bu yaz sıcağında serin serin çok pratik ve lezzetli bir salata paylaşmak istedim.


Malzemeler
2-3 adet kabak
2 diş sarımsak
Bir kase Yoğurt
1 avuç ceviz kırığı
Yarım demet dereotu
Maydonoz (istenirse)
2 yemek kaşığı mayonez (isteğe bağlı)
tuz
zeytinyağ

Yapılışı
Kabakları iyice yıkayalım. 
Kabuklarını soymadan rendenin iri tarafıyla rendeleyelim.
Sarımsakları havanda tuz ile yumuşatıp dövelim.
Büyük bir kasede yoğurt ve mayonezi çırpalım.
Yoğurdun suyunu süzerek kullanırsak daha iyi olur.
Rendelediğimiz kabakların suyunu elmizle sıkarak süzelim.
Yoğurt kasemize alalım, sarımsaklarımızı, doğradığımız dereotumuzu ve
cevizimizi de ilave edelim.
Biraz tuz ve zeytinyağ ekleyip karıştıralım.
Servis tabağımıza alalım, biraz buzdolabında dinlendirelim.
Süsleyerek servis edebiliriz.
Afiyet olsun.





1 yorum:

  1. ellerine sağlık aslında çiğ tüketebilsek daha sağlıklı ama ben çğ tüketemiyorum

    YanıtlaSil