8 Mayıs 2014 Perşembe

MANDALİNALI KEK



Selam Arkadaşlar,
Dün güzel bir kek yaptım. Çocuklar okuldan gelince beğenerek yediler.
Ben bu hafta diyete başladım ama bu kekin tadına bakmazsam olmazdı:)))
küçük bir dilim kaçamak yaptım....

Aslında bu keki Semra'nın Mutfağı sayfasında görmüştüm.
Orjinal tarif portakallıydı. Evde kalan çekirdekli mandalinalar yenmeyince,
portakallı kek oldu mandalinalı kek:))) Mutfakta çareler tükenmezmiş:)))

Tarife gelince...

Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı mandalina suyu
1 vanilya
1 kabartma tozu
2  yemek kaşığı damla çikolata
2 su bardağı un

2-3 adet mandalina
pişince üzerine sürmek için bal

Yapılışı

Her zamanki gibi önce yumurtalar ve şekeri iyice çırpalım.
Sonra sıvı malzemeleri ve unu yavaş yavaş ilave edip çırpmaya devam edelim.
Vanilya ve kabartma tozunu da unutmayalım. Damla çikolataları spatula ile karıştıralım.
Kek hamuru sönmesin.

Mandalinaların kabuklarını soyalım ve ortadan keselim. Çekirdeği varsa ayıklayalım.
Kek kalıbımıza yağlı kağıt yerleştirelim ve mandalinaları dizelim.
Kek hamurumuzu üzerine dökelim.
Isıtılmış 180 derecelik fırında 35 dakika pişirelim. Kürdanla kontrol etmeyi unutmayalım.
Fırının alt gözünde olmasına dikkat edelim.

Pişen kekimizin biraz soğumasını bekleyelim ve servis tabağımıza ters çevirelim.
Üzerine bal sürelim ve kekimiz servise hazır. Afiyet olsun..

Güzel bir lezzet oluyor ve evde kek canavarları varsa yarına kalmıyor benden söylemesi:))




3 yorum:

  1. eline sağlık Filizcim, görüntüsü şahane tadı da öyledir eminim..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Mehtap, o gece bitti yarına bile kalmadı...:)))

    YanıtlaSil
  3. oya gibi dantel gibi olmuş harika kek eline sağlık canım

    YanıtlaSil