4 Mart 2014 Salı

YAĞSIZ KEK






Geçen cumartesi günü beş çayına, burada yaşayan yeni tanıştığımız arkadaşlarımızı davet etmiştim.
Daha önce Yasemin Hanımın blogunda gördüğüm yağsız keki yapmak istedim.
Elmalı tarifleri severim. Orjinal tarif için Ordanburdanhayattan bloğuna bakabilirsiniz.





Malzemeler
2 adet orta boy sarı elma
3 adet yumurta (benim yumurtalar çok küçük olduğu için)
orjinal tarifte 2 yumurta kullanılmış
1 yemek kaşığı tarçın
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
süslemek için pudra şekeri

Yapılışı
Yumurta, toz şeker ve tarçını mikserle iyice çırpalım.
Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim ve çırpalım.
Elmaların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım. Hafif unlayalım.
Vanilyayı, ceviz içini ve elmaları ekleyelim ve tahta kaşıkla bütün malzemeyi karıştıralım.
Yağladığımız kek kalıbına karışımımızı dökelim ve sallayarak içindeki havanın gitmesini sağlayalım.
150 derecelik ısıtılmış fırında 45 dakika pişirelim. Kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edelim.
Kekimiz piştikten sonra fırından alalım ve iyice soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım.
Meyvelerle ve pudra şekeri ile süsleyip servis edelim.

Mis gibi tarçın kokan kekimiz hazır, afiyet olsun...





2 yorum:

  1. Filizciğim ellerine sağlık Sevgili Yasemin'in de ellerine sağlık olsun yağsız kimbilir nasıl hafif olmuştur afiyetler olsun tatlım sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Çok hafif ve lezzetli bir kek kesinlikle tavsiye ederim vişnapım...sağolasın:))

    YanıtlaSil