10 Şubat 2014 Pazartesi

YILDIZLI TAVUK PİLAV




Malzemeler
Tavuk suyu için:
4-5 adet tavuk göğüs eti
(hepsini pilav için kullanmadım)
Üzerini geçecek kadar su 
1 Adet kuru soğan
biraz tuz

Pilav için:
1 nescafe fincanı osmancık pirinci
yarım fincan yıldız şehriye
2 yemek kaşığı tereyağ
biraz zeytinyağ
tuz
2-2,5 nescafe fincanı tavuk suyu

Yapılışı
Öncelikle tavuk suyunu yaptım.
Tavuk göğüslerini bir tencereye koyalım.
Üzerine geçecek kadar su ilave edelim, 
soğanı ortadan ikiye bölüm tencereye atalım.
Tuzunu da ekleyip, tavuk etleri yumuşayana kadar pişirelim.

Pilav tenceresine tereyağımızı ve zeytinyağımızı koyalım.
Yıldız şehriyelerini tereyağında rengi dönene kadar kavuralım.
İyice yıkadığımız pirincimizi de tencereye ekleyip kavuralım.
Daha önce pişirdiğimiz tavuk göğüslerini didikleyerek parçalayalım.
Onları da pirincimize ekleyelim.
Tavuk suyunu, tuzumuzu da katalım ve tenceremizin kapağını kapatalım.
Bir iki dakika yüksek ateşte, sonra kısık ateşte pilavımızı pişirelim.
Piştikten sonra 5 dakika demlendirelim.
Afiyet olsun..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder