15 Ocak 2014 Çarşamba

EKŞİLİ BULGURLU KAPUSKA



Geçen akşam yaptığım yemeğim......

Bu yemeği daha önce bloğumda paylaşmıştım ;
http://filizceyemekler.blogspot.com.es/2012/05/anne-usulu-kapuska.html


Ama bu seferki malzemeler İspanyol:)))








































Malzemeler
Orta boy beyaz lahana (repollo / ispanyolcası)
2 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 adet kırmızı kapya biber
1 küçük paket domates püresi (siz salça kullanın)
1 dolu yemek kaşığı acı biber sosu
1 limon suyu
1 küçük çay bardağı iri bulgur
2 -3 çay kaşığı deniz tuzu
sıvı yağ
sıcak su

Yapılışı
Lahananın üst yapraklarını ayıklayıp dörde bölelim ve sirkeli suda yıkayalım.
Ben biraz sirkeli suda bekletiyorum ve süzüyorum.
İnce ince doğrayalım ve sudan geçirelim. Soğan ve sarımsaklarımızı da soyalım ve
yemeklik doğrayalım. Büyükçe bir tencerede sıvıyağ yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsaklarımızı biraz kavuralım. Domates püremizi ekleyelim ve lahanalarımızı ilave edelim.
Karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım. Lahanalar biraz sönünce tuzunu ilave edelim.
Lahanaların üstünü geçeçek kadar biraz sıcak suyumuzu ekleyelim.
Diğer tarafta bulgurumuzu yıkayalım. Kapya biberlerimizi küp küp doğrayalım.
Lahana yemeğimize ilave edelim ve karıştıralım. Limon suyumuzu eklemeyi unutmayalım.
Yemeğimizi suyu azaldıysa biraz daha eklyebiliriz. Bulgurlar şişip, lahanamız pişince yemeğimiz
servise hazır...dumanı üstünde masamıza getirelim. Yanına yoğurt ile çok sağlıklı bir öğün.

Ekşili, acılı,bulgurlu nefis kapuskamız nefis bir lezzet.... Afiyet olsun...


1 yorum:

  1. bu hafta pazardan bende aldım, senin tarifinle yapabilirm, eline sağlık güzel görünüyor...

    YanıtlaSil