18 Temmuz 2013 Perşembe

SARIMSAKLI BÖRÜLCE




Malzemeler

1 kg börülce
1 baş sarımsak (6-7adet)
2 adet orta boy soğan
4 adet kesme şeker
2 çay kaşığı tuz
yarım çay bardağı sızma zeytinyağ
çok az su

Yapılışı
Börülceleri öncelikle ayıklayalım ve yıkayalım.
Soğan ve sarımsağımızın kabuklarını soyalım ve yıkayalım.
Soğan ve sarımsaklarımızı yemeklik doğrayalım.
Bir tencereye önce zeytinyağımızı sırasıyla börülce, soğan ve sarımsağımızı koyalım.
(Ben kavurmuyorum hepsi çiğden)
Şekerini, tuzunu ve biraz suyunu ilave edelim.
Tenceremizin kapağını kapatalım.
Börülceleri pişmeye bırakalım.
Piştikten sonra servis tabağına alıp soğutalım.
Servisten önce üzerine şöyle bir zeytinyağ gezdirelim.
İstenirse limon suyuda ilave edebiliriz.
Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. harika bir zeytinyağlı olmuş eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. Börülceye bayılırım sarımsaklısı değişik bi tat olur herhalde denemedim ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil