21 Mart 2013 Perşembe

BAYATLAMAYAN SODALI POĞAÇA

filizceyemekler



Oğlumun doğum gününde yaptığım poğaçayı sizlerle tanıştırıyorum.:))))


Malzemeler
1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı tozşeker
1-2 tatlı kaşığı tuz
1 şişe sade soda
6 su bardağı un

İç malzemesi olarak istediğiniz harcı kullanabilirsiniz.
Ben sosis kullandım, çocuklar için yapmıştım.

Üzeri için 1 yumurta sarısı ve susam


Yapılışı

Bir kasede yaş mayayı ılık süt ve şekerle iyice eritelim.
Mayanın iyice kabarması için bekleyelim.
Ayrı bir kapta unu eleyelim, yağı ve tuzu ilave edelim.
Sodayı yaş maya karışımına ekleyelim. Sodayı dökünce maya iyice
kabarıyor  aman dikkat edelim ve un ile buluşturalım.
Hamuru iyice yoğuralım.
Toplanmış hamurun üzerini kalınca bir bezle örtelim ve bir kenarda
mayalanmasını bekleyelim. Hamur iyice şişince yani kabarınca mayalanmıştır.

Küçük parçalar koparıp elimizle açıp içine istediğimiz malzemeleyi
koyup kapatalım. Yağlı kağıtlı fırın tepsisine dizelim ve biraz da
tepside mayalanması için bekletelim.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirelim.
Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlanmış fırında 30-35 dakika pişirirelim.
Sıcak veya ılık servis edelim. Afiyet olsun.



8 yorum:

  1. Yiğiti kutlarım. Ellerinize sağlık..menüdeki diğer tariflerid ebekliyoruz. sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Her menüye yakışır poğaça.Sanki bir kurtarıcı,bir tamamlayıcıdır.Doğumgünlerinin aranan lezzetidir o...Ellerine sağlık arkadaşım poğaçaların kırmızılar içerisinde çok göz alıcı duruyorlar...

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım Filizciğimmm.

    YanıtlaSil
  4. En favori poğaça tariflerinden, her deneyen memnun kalıyor :)

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler Nursevin Hanım, diğer tarifleride yavaş yavaş ekleyeceğim tabi....sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Cafe cgtanes poğaça her şekliyle kurtarıcı gerçekten, kırmızıyı severim arkadaşım...sağolasın....

    YanıtlaSil
  7. Vişnapım macidem çok çok öptüm seni....:))))

    YanıtlaSil
  8. Selma hanım bu tarif çok popüler oldu sahiden ama uzun zaman tazeliğini koruyor gerçekten...çocuklar için de sevilen bir tarif...teşekkürler:))

    YanıtlaSil