15 Şubat 2013 Cuma

ROKALI CİĞER KAVURMA

filizceyemekler




Malzemeler

1 kg kuşbaşı ciğer
1 dal pırasa
3 diş sarımsak
bir tutam dere otu ve maydonoz
2 adet yeşil köy biberi
3-4 adet küçük domates
bir tutam roka yaprağı
zeytinyağ
deniz tuzu
karabiber ve isot 
çok az su









Yapılışı
Pırasa, yeşil köy biberi ve sarımsakları ayıklayıp ince ince doğrayalım.
Biraz zeytinyağ koyduğumuz tavada pırasa ve sarımsağı kavuralım.
Yeşil köy biberlerini ekleyip biraz daha kavuralım.







Ciğerlerimizi de ilave edip ciğerlerin rengi kahverengi olana kadar kavuralım.





Domatesleri dörte bölüp kabuklarıyla birlikte tavamıza alalım.
Çok az su ilave edip ciğerlerimizi pişirmeye devam edelim.
Ciğerlerin içinin pişip pişmediğini kontrol edelim. Çok fazla kavurursak kurur.
Maydonoz ve dereotunu karabiberini ilave edelim. Tuzunu en son ekelim.







Rokaları yıkayıp kurutalım ve elimizle yada bıçakla doğrayalım.
Servis tabağımıza önce rokaları üzerine kavurduğumuz ciğerleri koyalım,
dereotu ve domateslerle süsleyelim. İsotu üzerine serpiştirelim.
Ciğer kavurmamız hazır afiyet olsun....





4 yorum:

  1. harika olmuş canım, bende ciğeri çok severim,eline sağlık..

    YanıtlaSil
  2. canım teşekkür ederim yorumun için :))
    biraz geç bakabildim...

    YanıtlaSil
  3. canım teşekkür ederim yorumun için :))
    biraz geç bakabildim...

    YanıtlaSil
  4. Bloğuna gelince bu ciğer tarifi ilk gözüme ilişti. Ne kadarda unuttuk dediğin gibi geleneksel yemekleri. Hele ki ciğer, sakatatların en lezzetlisi. Ve de herşeye yakışıyor. Hem de çok severim. Şunu da unutmamak gerek sakatat ciddi manada besleyici bir yiyecek. İnşaallah sosyete olmayı bir kenara koyar eski yemeklere dönüş yaparız. :)

    Sevgiler canım.

    YanıtlaSil