22 Mayıs 2012 Salı

TAHİNLİ KEK

filizceyemekler

Kardeşimin tarifini ben de denedim ve nefis oldu....



Malzemeler
2 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı yoğurt
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı karbonat
250 gr margarin
1 su bardağı tahin
Süslemek için muz ve çikolata sosu,ceviz

Yapılışı
Yumurta ve tozşeker iyice çırpın,yoğurt,un,karbonat,yumuşak margarin,ve 4-5 çorba kaşığı tahin ekleyin.malzeler özleşene kadar karıştırın.hamuru eğer varsa kelepçeli kalıba boşaltın.orta boy yada küçük boy kalıp olabilir .kalan tahini de hamurun üzerine dökün.Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında arada kontrol ederek pişirin.Normal kekten daha uzun sürüyor pişmesi(50 dk kadar).Kürdan batırarak içini kontrol edin,kalıptan çıkartıp biraz dinlendirdikten sonra üzerini muz ve çikolata sosu ve ceviz ile süsleyin.ılık olarak servis yapın.Afiyet olsun.

2 yorum:


  1. Filiz hanım kekinizin rengi fazla kararmış gibi geldi bana,fotoğraftan mı,yüksek derecede pişmekten mi yoksa fırında fazla mı kaldı acaba.
    Gülseren Aygün.

    YanıtlaSil
  2. Gülseren Hanım kekin rengi size fotoğraftan koyu gelmiş olabilir, kıvamı ve lezzeti çok güzeldi o gün komşularım çok beğenerek yediler. Yorumunuz için teşekkürler...

    YanıtlaSil