7 Mayıs 2012 Pazartesi

KAKAOLU HAŞHAŞLI KEK

filizceyemekler


Malzemeler


2 yumurta
1 su bard.şeker
1 su bard. süt
1 su bard sıvı yağ
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
biraz hashas(ben kıtırkıtır seviyorum)
250 gr un(elenmiş)

Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Süt,sıvıyağ,kabartma tozu, vanilya,hashas ve un karıştırılır.İyice çırpılır, bütün malzemeler iyice karışınca kakao eklenir, Kakao hamuru biraz daha koyulaştırdığı için biraz süt ilave edebilirsiniz. Yağlanmış kalıba döküp 175 derecede 30 dk. pişirin.
Afiyet olsun....
 —

1 yorum:

  1. Haşhaşı çok severim.Tatlılara güzel bir görünüm verdiği gibi lezzette katıyor.Senin tarifinde gayet güzel görünüyor,eminim tadıda öyledir.Hamarat arkadaşım benim...

    YanıtlaSil