7 Mayıs 2012 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ




filizceyemekler



Malzemeler
4-5 kereviz
2 havuç
1 patates
2 soğan
2-3 diş sarımsak

3-4 kesmeşekerzeytinyağ1 limon suyu
1 portakal suyu
dereotu veya kereviz yaprakları






Yapılışı
Soğanı rondoda kıyın(çok ince değil) ,havuçları küp küp doğrayın. 
Tencereye biraz zeytinyağı koyup soğan ve havuçları kavurun. 
Diğer tarafta kerevizleri doğrayıp 1 limon ve biraz sirke koyduğunuz 
suda biraz bekletin. Havuçlar biraz yumuşayınca sudan çıkarttığınız 
kerevizleri ve küp doğradığınız patatesi ve sarımsakları ilave edin. 
Biraz tuz ve şeker,limon ve portakal suyunu,dereotunu ve biraz da sıcak su
ilave edin ve 30-35 dk.pişirin.

Soğuyunca servis yapın,afiyet olsun...
(Kerevizin bekletme suyuna sirke konursa kararmadan beyaz kerevizleriniz olur.)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder